خواص و مضرات سویا
سویا در دسته بندی بقولات قرار می گیرد. این روغن دارای اسید لینولئیک می باشد و برای سرخ کردن مواد غذایی از آن استفاده می شود. پروتئین سویا دو برابر سایر دانه های روغنی می باشد اما کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.
سویا دانه پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که همگی این خواص را نمی توان به طور کامل در یک مقاله گنجاند ، به همین جهت خلاصه ای از خواص سویا را برایتان در دسته بندی خواص دانه ها جمع آوری کرده ایم ، در ادامه با سایت پارسی دی همراه باشید.
خواص سویا
آلزایمر یک بیماری می باشد که در سنین بالا به سراغ افراد می رود. لسیتین یک ماده حیاتی برای مغز بوده و برای بهبود عملکرد سیستم عصبی مغز موثر است.
شیر سویا از دانه های سویا گرفته می شود و به نسبت شیرهای دیگر درارای قند کمتری می باشد. شیر سویا دارای ۸۰ کالری است. اسیدهای جرب تک غیراشباع موجود در شیر می تواند مانع جذب چربی در روده شود و به کاهش وزن کمک می کند.
پروتئین سویا باعث کاهش سطح کلسترول بد بدن می شود. این امر باعث می شود تا بیماری های قلبی در بدن کاهش پیدا کند. اگر می خواهید قلب سالم داشته باشید بهتر است از پروتئین سویا در رژیم غذایی خود استفاده کنید. این کار باعث می شود تا به مرور کلسترول بد خون شما کاهش پیدا کنید. اگر می خواهید گردش خون بدن خود را تنظیم کنید بهتر است از سویا استفاده کنید.
پروتئین به ساخت عضله کمک می کند ، همچنین پروتئین برای ترمیم سلول های آسیب دیده مفید است. اگر می خواهید قابلیت ارتجاعی پوست بدن خود را افزایش دهید بهتر است از پروتئین استفاده کنید که در سویا وجود دارد.
دانه های سویا دارای آهن و روی می باشد ، این امر باعث انبساط مویرگ ها و نرم کردن سلول های قرمز خون می شود. اگر می خواهید در سنین بالا شنوایی خود را از دست ندهید بهتر است از سویا استفاده کنید.
پروتئین سویا دارای اسید آمینه مختلف می باشد که در شیر سویا یافت می شود. بدن می تواند این اسید آمینه را به انرژی تبدیل کند. پروتئین موجود در دانه سویا می تواند باعث تحریک غشاء مغزی شود. این دانه باعث افزایش کارایی و یادگیری می شود. دانه های سویا باعث درمان افسردگی می شود. اگر می خواهید از افسردگی در امان باشید سویا مصرف کنید.
داشتن موهای درخشان آرزوی هر شخصی می باشد ، شما برای داشتن موهای مرطوب و درخشان نیاز به مواد طبیعی دارید. کمبود پروتئین در بدن باعث آسیب به موها می شود. به همین خاطر می توانید سویا را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
دانه های سویا برای داشتن موهای صاف و نرم و براق موثر است. به مدت سه ماه عصاره دانه سویا را به صورت منظم مصرف کنید و روی موهای خود قرار دهید.
در زمان بارداری سویا مصرف کنید ، سویا برای زنان باردار موثر است. شیر سویای غنی شده سرشار از ویتامین دی می باشد. ویتامین دی برای تقویت استخوان های مادر و کودک ضروری است. شما علاوه بر قرار گرفتن در نور آفتاب می توانند شیر سویا مصرف کنند که حاوی ویتامین دی می باشد. اگر نمی توانید به میزان کافی در معرض نور خورشید قرار بگیرید بهتر است از شیر سویا مصرف کنید.
مو خوره در زنان به یک کابوس تبدیل شده است ، چرا که اگر موهای شما بلند باشد مو خوره می تواند موهای شما را خراب کند. سویا به دلیل خواصی که دارد باعث ترمیم و محافظت از بافت ها شده و مشکل مو خوره را درمان می کند.
سویا به دلیل داشتن فیتواستروژن که یک هورمون گیاهی منحصر به فرد می باشد باعث تولید تستسترون در مردان می شود. اگر سطح تستسترون بدن کاهش پیدا کند خطر بیماری سرطان پروستات زیاد می شود.
پروتئین سویا در کنترل اضافه وزن موثر است. همچنین پروتئین سویا می تواند باعث کنترل هایپرگلیسمی شود. دیابت یک بیماری خطرناک می شود که باعث افزایش وزن می شود. اگر می خواهید قند خون را کنترل کنید بهتر است از سویا در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
اگر می خواهید ورزش های سنگین انجام دهید بهتر است از سویا در رژیم غذایی خود استفاده کنید ، چرا که باعث افزایش توده عضلانی در شما می شود. ریبوفلاوین برای بازتامین انرژی در بدن موثر است. شما برای ساخت عضله به پروتئین نیاز دارید که در سویا به وفور یافت می شود.
سویا سرشار از پروتئین می باشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خستگی را می کاهد. دانه های سویا را به عنوان یک مکمل پروتئینی می توانید مصرف کنید. چرا که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
مواد شیمیایی گیاهی موجود در سویا باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان و پروستات می شود. ژنیستئین می تواند باعث جلوگیری از رشد سلول های سرطانی در بدن شود. اگر می خواهید از بدن خود در برابر بیماری های مختلف نظیر سرطان محافظت کنید بهتر است روزانه شیر سویا مصرف کنید.
سویا باعث می شود تا خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان یائسه و بعد از دوران یائسگی کاهش پیدا کند. مصرف منظم سویا کمبود استروژن در بدن بانوان را جبران می کند.
پوکی استخوان یک نوع بیماری می باشد که به دلیل افزایش سن ایجاد می شود. در سویا فیتواستروژن وجود دارد که باعث جذب بیشتر کلسیم در بدن شود ، این امر باعث جلوگیری از زوال توده استخوان ها می شود.
می دانیم که زن ها بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند ، اگر می خواهید جذب کلسیم در بدن خود را افزایش دهید بهتر است از دانه های سویا استفاده کنید. این امر مانع از تحلیل رفتن تراکم استخوانی می شود. برای بهره مندی بیشتر از خواص سویا بهتر است شیر سویا مصرف کنید.
چربی های تک و چربی های اشباع شده برای حفظ کلسترول خون مفید است و باعث کاهش تولید تری گلیسیرید می شود. این امر باعت بهینه سازی سیستم قلبی شده و از عروق حفاظت می کند.
سویا باعث تقویت سیستم عصبی شده و از آن محافظت می کند. سویا سرشار از ویتامین های گروه ب به ویژه ب کمپلکس است. همچنین ریبوفلاوین و ویتامین ب ۱۲ در سویا وجود دارد.
سویا دارای لسیتین می باشد که یک ماده مغذی بوده و برای مغز مفید است. دانه های سویا می تواند از بیماری آلزایمر جلوگیری کند. دانه های سویا دارای استرول گیاهی بوده و برای عملکرد سلول های عصبی مغز موثر است.
کلسیم موجود در سویا باعث توسعه استخوان ها می شود. مردان نیز ممکن است از ضعف استخوان ها رنج ببرند. اگر می خواهید سلامت استخوان و دندان های خود را حفظ کنید بهتر است از سویا در رژیم غذایی خود مصرف کنید ، شیر سویا دارای مواد معدنی مختلف می باشد که باعث جلوگیری از پوکی استخوان و صدمه به دندان ها می شود.
سویا سرشار از آهن و کلسیم بوده و با کم خونی مبارزه می کند. یکی از دلایل کم خونی پایین بودن گلبول های قرمز خون بوده که اکسیژن به میزان کافی دریافت نمی کند. آهن باعث بهبود عملکرد گلبول های قرمز می شود.
یکی از فایده های سویا تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت استخوان ها می باشد. سویا دارای پروتئین بوده و می تواند برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن موثر باشد. سویا می تواند به عنوان یک ماده غذایی موثر برای سیستم ایمنی بدن باشد.
دانه های سویا دارای استرول گیاهی بوده که باعث کاهش سطح کلسترول خون می شود. این امر باعث می شود تا جذب چربی از روده کم شده و به راحتی چربی خون کاهش پیدا کند.
مصرف سویا باعث یک دست شدن رنگ پوست می شود. مصرف منظم سویا باعث می شود تا از تجمع رنگ دانه های ناشی از تغییرات هورمونی که در معرض نور خورشید قرار می گیرد جلوگیری کند.
سویا دارای ویتامین ای ، اسید های چرب و لسیتین می باشد که برای سلامت پوست مفید می باشد. سویا را می توانید به صورت موضعی مصرف کنید ، چرا که دارای آنتی اکسیدان های مختلف می باشد و به ترمیم سلول های پوستی کمک می کند.
دانه های سویا دارای منیزیم می باشد که به کاهش سردرد های میگرنی کمک می کند. اگر مستعد سردردهای میگرنی هستید دانه های سویا را در رژیم خود قرار دهید.
کسانی که فشار خون بالا دارند ، تمایل به مصرف بیشتر سدیم و پتاسیم دارند. غذاهای سرشار از پتاسیم می تواند باعث دفع سدیم از بدن شود. اگر می خواهید فشار خون بالای بدن خود را کاهش دهید از دانه های سویا در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
هیدراته بودن پوست یکی از مسائل مهم در زمینه سلامت پوست می باشد. دانه های سویا برای پوست مانند یک مرطوب کننده عمل می کند و برای خلاصی از خشکی پوست مفید است. اگر پوست شما چرب می باشد می توانید از دانه های سویا برای رفع چربی پوست استفاده کنید.
فولات به وفور در دانه های سویا یافت می شود ، این امر به تولید سروتونین کمک می کند. سروتونین برای رهایی از افسردگی و بهبود خلق و خو موثر است.
دانه های سویا برای درمان دیابت موثر است. این دانه ها می تواند از طریق افزایش سنتز گیرنده های انسولین ، مقاومت انسولین را کاهش دهد. مصرف سویا به راحتی می تواند دیابت نوع دوم را کنترل کند و سلامت بدن را تضمین کند. سویا می تواند سوخت و ساز بدن را زیاد کرده و از مشکلات قندخون جلوگیری کند.
دانه های سویا می تواند علائم پیری پوست را کاهش دهد ، تغییر رنگ پوست ، چین و چروک پوست و نقطه های سیاه پوست توسط مصرف سویا کاهش پیدا می کند. زمانی که سن بالا می رود پوست بدن شروع به از دست دادن استروژن می کند. استروژن هورمون حیاتی برای قابلیت ارتجاعی پوست می باشد. استروژن گیاهی موجود در دانه های سویا باعث تولید استروژن بیشتر بد بدن و کاهش چین و چروک پوست می شود.
دانه های سویا دارای منبع عالی از ویتامین های گروه ب ، سی و ای می باشد. این تخم سرشار از کلسیم ، منگنز ، فسفر و منیزیم است. ویتامین کا موجود در این دانه به تولید سلول های خونی بیشتر کمک می کند و برای رشد جنین موثر است. زنان باردار می توانند از این دانه برای رشد استفاده کنند.
سویا سرشار از اسیدهای چرب امگا سه و فولات بوده که این امر از بیماری آرتریت جلوگیری می کند.
اگر دارای ناخن های شکننده هستید می توانید از دانه های سویا استفاده کنید. شما سویا را به مدت ۶ ماه در رژیم غذایی خود قرار دهید تا ناخن های شما تقویت شود. دانه های سویا باعث مرطوب کردن ناخن و درمان عفونت های قارچی می شود.
دانه های سویا دارای خاصیت ضدالتهابی می باشد. بیماران مبتلا به آرتریت و دیگر مشکلات التهابی می توانند از سویا برای درمان بیماری های تنفسی استفاده کنند.
مضرات سویا
مصرف دانه های سویا در دوران بارداری خطری ندارد اما سعی کنید به اندازه مناسب مصرف کنید. مصرف بیش از حد این دانه برای زنان باردار خطرناک است و حتما باید با مشورت پزشک متخصص انجام شود.
منبع : https://parsiday.com/3688-soya/
کیک شیر داغ
کیک شیر داغ یکی از انواع کیک های خوشمزه و پرطرفدار در سراسر جهان است که مانند کیک اسفنجی به عنوان پایه انواع کیک ها مجلسی مثل کیک تولد مورد استفاده قرار می گیرد. این کیک خوشمزه یک گزینه مناسب برای عصرانه و صبحانه نیز می باشد.
با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کیک شیر داغ تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کیک شیر داغ تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش شیرینی پزی کیک شیر داغ با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
دستور پخت
برای تهیه کیک شیر داغ ابتدا شیر و کره را از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط سازگار شود.بکینگ پودر و نمک را با آرد مخلوط می کنیم و ۳ مرتبه الک می کنیم.بعد تخم مرغ ها را جداگانه در پیاله ای می شکنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم
در ادامه وانیل،شکر و هل را به آن می افزاییم و با دور متوسط همزن برقی به مدت ۵ دقیقه مواد را هم می زنیم تا کشدار شود.فر را روشن می کنیم و روی ۱۷۵ درجه سانتیگراد اجازه می دهیم به مدت ۱۵ دقیقه گرم شود.
آن وقت شیر را در شیرجوش می ریزیم و کره را نیز به آن می افزاییم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کناره های شیرجوش شروع کند به جوشیدن که حرارت را همان لحظه خاموش می کنیم و کم کم به مواد تخم مرغ اضافه می کنیم
و با قاشق مخلوط می کنیم و ۳۰ ثانیه مواد را با هم مخلوط می کنیم و آن وقت مخلوط آرد الک شده را نیز در ۲ مرحله به مواد اضافه می کنیم و با قاشق یا لیسک مخلوط می کنیم و اگر هنوز خوب مواد یکدست نشده بود
با دور تند همزن برقی ۷ ثانیه مواد را هم می زنیم. البته باید دقت کنیم که زیاد نباید مواد را مخلوط کنیم چون پف کیک می خوابد. سپس قالب را با قلمو چرب می کنیم و کمی آرد می پاشیم و یا کاغذ روغنی کف قالب قرار می دهیم
و مایه کیک را داخل قالب می ریزیم و کمی کنجد روی ان می پاشیم سپس آنرا داخل فر می گذاریم و روی دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه اجازه می دهیم تا کیک بپزد. پس از پخت کیک ۳ دقیقه بعد از داخل فر کیک را بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا خنک شود.نوش جان
منبع : https://parsiday.com/3658-cake-shir-dagh/
کیک مکزیکی
کیک مکزیکی یکی از انواع کیک های بسیار خوشمزه و پرطرفدار در جهان است که همانطور که از نامش مشخص است ، اصالتش متعلق به کشور مکزیک می باشد. این کیک خوشمزه شباهت زیادی به کیک اسفنجی دارد و می توان از آن به عنوان یک میان وعده خوشمزه استفاده کرد.
با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کیک مکزیکی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کیک مکزیکی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش شیرینی پزی کیک مکزیکی با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
دستور پخت
برای تهیه کیک مکزیکی ابتدا نشاسته ذرت،پودر کاکائو،بکینگ پودر را با آرد مخلوط می کنیم و ۳ مرتبه الک می کنیم و تخم مرغ ها را جداگانه اول در پیاله ای می شکنیم و زرده را از سفیده آن جدا می کنیم و سفیده ها را در کاسه بزرگ می ریزیم
و زرده ها را در کاسه ای می ریزیم و کنار می گذاریم و با همزن برقی سفیده ها را خوب هم می زنیم تا کاملا فرم بگیرد و ۲ قاشق شکر به آن اضافه می کنیم و مجددا هم می زنیم و بعد زرده ها را در ظرف بزرگی می ریزیم
و همراه با باقی شکر و وانیل با همزن برقی خوب هم می زنیم تا کشدار شود و آب جوش نیز به آن اضافه می کنیم و با دور متوسط به همزدن ادامه می دهیم تا زرده ها به دوبرابر حجم اولیه شان برسند و روغن را می افزاییم
و بعد از آن مخلوط آرد و بیکینگ پودر و …. که الک کردیم را اضافه می کنیم و با قاشق با مواد مخلوط می کنیم و در آخر سفیده های فرم گرفته تخم مرغ را نیز به مواد اضافه می کنیم و به صورت دورانی با هم مخلوط می کنیم.
پس از آماده شدن مایه کیک کف یک قالب ۲۰ سانتی متری کاغذ روغنی قرار می دهیم و یا با قلمو کف قالب را چرب می کنیم(البته که کاغذ روغنی بهتر است و کیک راحت تر بیرون می آید)و مایه کیک را در قالب می ریزیم و در فر قرار می دهیم
تا با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه کیک پخته شود.البته برای اینکه از پخت صد در صد کیک مطمئن شویم می توانیم یک عدد خلال را داخل کیک فرو کنید و اگر از مایه کیک به آن نچسبید مطمئن شوید که کیک پخته است.
بعد از ۳ دقیقه کیک را پس از اینکه به طور کامل پخت بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا خنک شود. بهتر است کیک را یک روز بعد برای سرو آماده کنید. به این صورت که فردای روزی که کیک را آماده می کنیم از وسط برش می زنیم
و با نسکافه فوری روی آن را می پوشانیم و لای کیک را با خامه قنادی آغشته می کنیم و با انواع مغز پسته ، گردو و یا میوه روی خامه را پوشش می دهیم و اطراف کیک را نیز با خامه فرم گرفته لایه کشی می کنیم.نوش جان
منبع : https://parsiday.com/3662-cake-mekziki/