قطاب
قطاب یکی از شیرینی های سنتی و بسیار محبوب ایرانی است که بهترین نوع آنرا می توانید در شهرهای یزد و کرمان بیابید. این شیرینی خوشمزه را مانند شیرینی هایی مثل باسلوق و مسقطی می توانید در کنار چای سرو کنید.
با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر قطاب تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری قطاب تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش شیرینی پزی قطاب با سایت پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
دستور پخت
برای تهیه قطاب خانگی ابتدا روغن جامد را با همزن خوب می زنیم تا سبک شود و بعد شیر و پودر هل را به آن می افزاییم و هم می زنیم تا خوب مخلوط شوند و بعد بکینگ پودر را به آرد الک شده اضافه می کنیم و کم کم به مواد می افزاییم و با دست خمیر را ورز می دهیم
تا جایی که خمیر به دستمان نچسبد به ورز دادن ادامه می دهیم. البته نباید آنقدر ورز بدهیم که خمیر سفت شود. سپس خمیر را در کیسه ای قرار می دهیم و به مدت ۱۵ دقیقه در دمای محیط قرار می دهیم و بعد ۱۵ دقیقه دیگر نیز در یخچال خمیر را نگه می داریم.
سپس خمیر را از کیسه بیرون می آوریم و روی سینی یا تخته آشپزخانه قرار می دهیم و با وردنه آن را پهن می کنیم و به صورت دایره ای قالب می زنیم. برای قالب می توانید از لیوان یا درب شیشه سس های بزرگ استفاده کنید.
پودر گردو ، پودر بادام ، پودر شکر و هل را با یکدیگر مخلوط می کنیم و از خمیرهای قالب زده جلو دستمان می گذاریم و ۱ الی ۲ قاشق از مواد پودر گردو و … داخل خمیر می ریزیم و دو سر دایره را به هم وصل می کنیم
و با چنگال پایین خمیر را به هم فشرده می کنیم. می توانید مواد را وسط خمیر بریزید و به صورت یک دایره با کف دست به آن حالت بدهید تا قطاب های دایره ای داشته باشید.همگی خمیر ها را به همین شکل آماده می کنیم.
در قابلمه ای کوچک روغن به حدی می ریزیم که روغن در قابلمه شناور باشد و بعد روی حرارت کم قرار می دهیم تا به مرور زمان روغن داغ شود.سپس قطاب ها را در روغن قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا با حرارت کم خوب مغز پخت و سرخ شوند.
سپس قطاب ها را از روغن بیرون می آوریم و در صافی قرار می دهیم.اگر تمایل داشتید می توانید پس از اینکه از روغن بیرون آورید قطالب ها را در مخلوط شکر و پودر پسته بغلطانید و در ظرف مورد نظر آن ها را بچینید.نوش جان
منبع :parsiday.com/2735-ghotab
گوشت مرغ
گوشت مرغ به عنوان یکی از پر مصرف ترین مواد های غذایی در سراسر جهان شناخته می شود. جالب است بدانید که نسل مرغ های امروزی مربوط به مرغ های سرخ است که هزاران سال قبل در شبه قاره هند زندگی می کردند.
گوشت مرغ دارای ارزش غذایی بی نظیری برای سلامت انسان می باشد ، همچنین مرغ دارای ویتامین های مختلف نظیر ویتامین سی ، ویتامین ب شش ، فولات ، نیاسین ، ریبوفلاوین ، تیامین ، ویتامین ب دوازده ، ویتامین ای ، ویتامین دی و ویتامین کا می باشد.
امروزه گوشت مرغ به عنوان یکی از مهم ترین مواد غذایی محسوب می شود. از مهم ترین غذاهایی که با این گوشت تهیه می شود می توان به مرغ سوخاری ، سوپ مرغ ، مرغ شکم پر ، انواع سالادها ، انواع خورش ها و … اشاره کرد.
گوشت مرغ ماده پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که همگی این خواص را نمی توان به طور کامل در یک مقاله گنجاند ، به همین جهت خلاصه ای از خواص گوشت مرغ را برایتان جمع آوری کرده ایم. برای شناخت بیشتر مهم ترین خواص گوشت مرغ در ادامه با پارسی دی همراه باشید.
خواص گوشت مرغ
به نسبت گوشت های قرمز که دارای چربی اشباع و کلسترول بالا می باشند ، گوشت ماهی و مرغ دارای چربی و کلسترول کمتری است. برای همین امر توصیه شده است که در رژیم غذایی خود از مرغ و ماهی استفاده کنید.
خیلی از افراد در طول زمستان و فصل سرما دچار بیماری های دهانی می شوند ، یکی از این بیماری های خشکی لب ها می باشد. ریبوفلاوین موجود در مرغ باعث کاهش پوست خشک شده و آسیب دیده می شود.
سینه مرغ دارای پروتئین بالایی می باشد که یکی از بهترین منابع پروتئین محسوب می شود. پروتئین موجود در مرغ دارای اسید آمینه می باشد که عنصر اصلی ساخت ماهیچه می باشد. شما می توانید با مصرف مرغ به صورت روزانه پروتئین مورد نیاز خود را تامین کنید.
گوشت مرغ به دلیل داشتن ترکیباتی از ویتامین آ که شامل رتینول، آلفا و بتاکاروتن و لیکوپن می باشد برای سلامت بینایی بسیار موثر است.
مرغ به دلیل داشتن اسید آمینه ای به نام تریپتوفان باعث ایجاد آرامش در بدن شما می شود. اگر شما هم از جمله افرادی هستید که احساس افسردگی می کنید بهتر است مرغ مصرف کنید چرا که باعث زیاد شدن سطح سروتونین در بدن می شود. سروتونین باعث بهبود خلق و خو در شما می شود و از استرس شما می کاهد. همچنین باعث می شود تا خواب راحتی داشته باشید.
گوشت مرغ علاوه بر داشتن پروتئین مورد نیاز بدن سرشار از ویتامین و مواد معدنی نیز می باشد. ویتامین ب موجود در مرغ باعث می شود تا از اختلالات پوستی و بیماری های چشمی جلوگیری شود.
ویتامین های موجود در مرغ باعث می شود تا سیستم گوارش تنظیم شده و همچنین سیستم ایمنی بدن تقویت شود.
گوشت مرغ باعث می شود تا کلسترول بالا و دیابت کنترل شود و یکی دیگر از خواص جالب ان این است که از سفید شدن مو جلوگیری می کند.
مواد معدنی موجود در گوشت مرغ باعث می شود تا هموگلوبین بیشتری در بدن ایجاد شود و از کم خونی پیشگیری می کند.
ویتامین دی موجود در مرغ باعث می شود تا استخوان ها تقویت شده و ویتامین آ به سلامت بینایی کمک می کند. پتاسیم و سدیم موجود در مرغ برای ضعف و سلامت استخوان ها و عمکرد مغز موثر است.
گوشت مرغ دارای نیاسین زیادی می باشد که برای مبارزه با بیماری های ژنتیکی و بیماری سرطان بسیار مفید می باشد.
شما می توانید برای درمان سرماخوردگی های معمولی از سوپ مرغ استفاده کنید ، سوپ مرغ برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است و به همین جهت باعث درمان سریعتر سرماخوردگی می شود.
کسانی که به دنبال رژیم غذایی مناسب هستند بهتر است از مواد غذایی دارای پروتئین بالا استفاده کنند. گوشت مرغ یکی از این موارد می باشد. می توانید برای کنترل وزن خود از سینه مرغ استفاده کنید.
مرغ دارای ویتامین ب شش می باشد که این امر به تنظیم آنزیم های بدن و همچنین تحریک مناسب واکنش های سلولی متابولیک می انجامد. خوردن گوشت مرغ سلامت رگ های خونی را حفظ می کند و سطح انرژی را بالا می برد. همچنین باعث می شود تا کالری سوزی در بدن افزایش پیدا کند.
کسانی که در سنین بالا قرار دارند در معرض پوکی استخوان و بیماری های التهابی مفاصل قرار می گیرند. برای این امر شما نیاز به پروتئین زیاد دارید ، می توانید برای جلوگیری از تحلیل استخوان ها از مرغ استفاده کنید.
طبق تحقیقات انجام شده مصرف مرغ در کاهش فشار خون موثر است. کسانی که فشار خون بالا دارند می توانند از گوشت مرغ برای کنترل فشار خون خود استفاده کنند.
مرغ به دلیل داشتن سلنیوم کافی نقش مهمی در عملکرد متابولیکی دارد ، شما می توانید برای داشتن تعادل هورمونی مرغ را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
در بدن نوعی اسید آمینه به اسم هوموسیستئین وجود دارد که باعث می شود تا بیماری های قلبی عروقی در بدن قوت بگیرد. خوردن سینه مرغ با این اسید آمینه مبارزه کرده و آن را کنترل می کند.
می دانیم که مرغ سرشار از فسفر است ، فسفر موجود در گوشت مرغ باعث می شود تا سلامت استخوان و دندان ها حفظ شده و همچنین عملکرد سیستم عصبی و کلیه و کبد تنظیم شود.
کسانی که مصرف گوشت قرمزی زیادی دارند در خطر ابتلا به انواع سرطان ها می باشند. برای همین امر توصیه شده است که از مرغ و ماهی استفاده کنید. گوشت مرغ نیز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
مضرات گوشت مرغ
درست است که گوشت مرغ نسبت به گوشت قرمز از کلسترول کمتری برخوردار است ولی اگر مرغ با پوست توسط روغن های حیوانی و یا چربی های ترانس سرخ شود می تواند باعث بالا رفتن کلسترول شود. کسانی که کلسترول بالا دارند بهتر است گوشت مرغ را بدون پوست و به صورت کباب شده یا آبپز مصرف کنند.
منبع :parsiday.com/1705-goosht-morgh
خمیر پیتزا یک نوع نان کوچک است که پایه اصلی تمامی پیتزاهای مختلف است. این خمیر را می توانید به صورت آماده هم تهیه کنید. البته خمیر پیتزای آماده با اندازه مشخص وجود دارد اما در صورتی که خودتان این خمیر را آماده کنید مطمئنا هم طعم بهتری خواهد داشت هم اینکه به هر شکل و سایزی که دوست داشته باشید می توانید خمیر را شکل دهید. با مواد لازم ذکر شده در این آموزش آشپزی می توانید برای ۴ پیتزا خمیر تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه خمیر پیتزا در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم خمیر پیتزا | |
آرد سفید | ۳ لیوان |
پودر خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
آب | ۱ لیوان |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
دستور و طرز تهیه
ابتدا باید خمیر مایه را تهیه کنیم. برای این منظور پودر خمیر مایه فوری را با یک لیوان آب ولرم مخلوط می کنیم و برای ۵ دقیقه کنار می گذاریم تا خمیر مایه عمل بیاید. حالا آرد را یک تا دو بار الک می کنیم تا کاملا صاف شود.
وسط آرد را باز می کنیم و خمیر مایه را به همراه نمک و روغن زیتون به وسط آرد اضافه می کنیم. کم کم از کنار آرد شروع به مخلوط کردن مواد می کنیم و پس از اینکه خمیر شکل گرفت باید به خوبی آنرا ورز دهیم. سپس روی یک سطح صاف کمی آرد می ریزیم و خمیر را رویش قرار می دهیم.
خمیر را به خوبی ورز می دهیم و چند بار آن را از هم باز می کنیم و مجدد جمعش می کنیم. پس از اینکه خمیر را خوب ورز دادیم داخل یک قابلمه کوچک را چرب می کنیم و خمیر را داخلش می گذاریم. یک پارچه تمیز روی خمیر می اندازیم و خمیر را در جای گرمی ( داخل مایکروفر ، کنار شوفاژ یا بخاری ) قرار می دهیم تا استراحت کند.
حدود ۱ تا ۲ ساعت زمان نیاز است تا خمیر استراحت کند و حجمش زیاد شود. پس از استراحت حجم خمیر تقریبا دو برابر می شود. پس از اینکه خمیر آماده شد مقداری آرد روی سطح کار می ریزیم تا خمیر نچسبد ، سپس خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم می کنیم.
حالا مجددا هر قسمت را دوباره کمی ورز می دهیم. ظرف های پیتزا را با مقداری خیلی کمی روغن مایع چرب می کنیم و خمیر ها را در ظرف ها پهن می کنیم و حدود ۱۵ دقیقه صبر می کنیم تا خمیر ها کمی بالا بیایند. فر را با ۲۰۰ درجه سانتیگراد از قبل روشن می کنیم.
یک ظرف آب داخل فر قرار می دهیم. هر زمان آب داخل ظرف شروع به بخار کردن در فر کرد ظرف های خمیر پیتزا را داخل فر قرار می دهیم تا نیم پز شوند. حدود ۱۰ دقیقه زمان نیاز است تا پخت اولیه خمیر پیتزا انجام شود.
پس از اینکه پخت اولیه نان پیتزا انجام شد می توانید نان ها را فریز کنید و در دفعات بعدی هم استفاده نمایید. در صورتی که می خواهید پیتزا بپزید ، مواد پیتزا را روی نان ها بریزید و مجدد ظرف ها را داخل فر قرار دهید تا پنیر روی پیتزاها طلایی شود سپس از فر خارج نمایید و سرو نمایید.
خورش متن جن
خورش متن جن یا مطن جن یکی از خورش های معروف و خوشمزه شمالی است که از خورش های مجلسی گیلان محسوب می شود. این خورش در گیلان بیشتر با گوشت مرغابی تهیه می شود البته ما در این دستور از گوشت مرغ استفاده کرده ایم.
در این آموزش کامل ترین روش طرز تهیه خورش متن جن را آماده کرده ایم. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر خورش متن جن تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه خورش متن جن در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم خورش متن جن
سینه یا ران مرغ ۸۰۰ گرم
مغز گردو ۲۰۰ گرم
قیسی ۱۰ عدد
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ ۱ عدد
کشمش ۱۵۰ گرم
گلپر و روغن مایع به اندازه کافی
نمک ، فلفل و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه خورش متن جن
ابتدا پیاز را به صورت خلالی نازک خرد و به همراه مقدار کمی روغن مایع در یک قابلمه مناسب تفت دهید تا پیاز نرم و سبک شود سپس کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید.
در مرحله بعدی قطعات مرغ را به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا تمام نقاط مرغ ها به صورت یکدست سرخ شود. پس از اینکه مرغ به خوبی سرخ شد گردو را بسابید و به قابلمه اضافه کنید. گردو را هم خیلی کمی تفت دهید سپس رب انار را اضافه کنید.
رب انار را هم کمی تفت دهید تا سرخ شود سپس یک لیوان آب سرد به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم بپزد و در میانه پخت اگر آب خورش کم بود مجددا یک لیوان دیگر آب سرد اضافه کنید تا باعث شوک به گردوها شود.
پس از اینکه قطعات مرغ به طور کامل پخت آنها را از قابلمه خارج کنید سپس رب گوجه فرنگی را در یک تابه کوچک کمی تفت دهید و به همراه قیسی و کشمش به قابلمه خورش اضافه کنید. پس از اینکه آب خورش کم شد و روغن انداخت مرغ ها را به همراه گلپر اضافه کنید.
حدود ده دقیقه دیگر اجازه دهید خورش روی حرارت بماند تا کاملا جا بیفتد سپس آنرا در ظرف خورش خوری بکشید و به سلیقه خود با دانه های انار یا خلال بادام تزیین کنید. در شمال این خورش را به همراه برنج کته شده سرو می کنند.
منبع : hamdore.com/5208-khoresh-motnajan
گوشت گوسفند
گوشت گوسفندی یا گوشت بره به گوشتی گفته می شود که از گوسفندهای اهلی به دست می آید. گوشت گوسفندهای زیر یک سال ، گوشت بره و گوشت گوسفندهای بزرگسال با نام گوشت گوسفندی شناخته می شود.
گوشت گوسفند دارای خواص زیادی برای بدن می باشد چرا که حاوی مواد مغذی بسیاری است. گوشت گوسفند برتری زیادی نسبت به گوشت بز دارد. گوشت گوسفند نرم و ترد می باشد که این امر باعث می شود که لذیذتر از دیگر گوشت ها به نظر برسد.
گوشت گوسفند ماده پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که همگی این خواص را نمی توان به طور کامل در یک مقاله گنجاند ، به همین جهت خلاصه ای از خواص گوشت گوسفند را برایتان جمع آوری کرده ایم. برای شناخت بیشتر مهم ترین خواص گوشت گوسفند در ادامه با پارسی دی همراه باشید.
خواص گوشت گوسفند
به دلیل سلنیوم موجود در گوشت گوسفند که حاوی آنتی اکسیدان های فراوان می باشد می توانید برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود از آن بهره بگیرید. افزایش سیستم ایمنی بدن به مقابله بهتر با بیماری ها و باکتری ها کمک می کند.
اگر شما گوشت گوسفند را به صورت منظم میل کنید به کاهش وزن دست پیدا می کنید. گوشت قرمز دارای پروتئین زیاد و چربی کم می باشد. به همین به کنترل وزن کمک می کند. مصرف گوشت گوسفند باعث می شود تا سوخت و ساز بدن شما زیاد شده و کالری بسوزانید.
گوشت گوسفند یک منبع عالی از انرژی می باشد. مصرف گوشت گوسفند به شما انرژی بسیار می رساند چرا که صد گرم از این گوشت دارای ۲۰۶ کیلوکالری انرژی می باشد که انرژی مورد نظر روزانه را تامین می کند. اگر فعالیت های سنگین و فکری زیادی انجام می دهید می توانید برای تقویت بدن خود گوشت گوسفند میل کنید.
گوشت گوسفند برای استخوان ها و دندان ها بسیار مفید می باشد چرا که دارای ترکیباتی از کلسیم است که باعث می شود رشد استخوان ها در کودک به درستی انجام شود. گوشت گوسفند دارای ۲۷۲ میلی گرم فسفر است.
گوشت گوسفند غنی از آهن ، ویتامین ب ، کولین و سلنیوم می باشد. کولین و سلنیوم موجود در این گوشت باعث می شود تا از حملات سلول های سرطانی در بدن پیشگیری کند. گوشت گوسفند دارای لینولئیک اسید می باشد که باعث می شود با تومورهای بدخیم مبارزه کند.
گوشت گوسفند به دلیل داشتن پروتئین بالا باعث می شود تا یک انتخاب پروتئینی عالی برای بدن باشد. صد گرم گوشت گوسفند دارای ۱۷ گرم پروتئین می باشد که بسیار عالی است. پروتئین برای عضله سازی مفید بوده و همچنین پروتئین باعث گوارش بهتر و تقویت بنیه بدن می شود.
همانطور که گفته شده گوشت گوسفند دارای پروتئین و کالری زیادی می باشد که باعث می شود تا انرژی انسان در طول روز تامین شود. همچنین پروتئین زیاد این گوشت باعث می شود که کنترل وزن بهتری داشته باشید.
کم خونی به دلیل کمبود گلبول های قرمز ایجاد می شود ، گوشت قرمز باعث افزایش گلبول های قرمز خون می شود که این امر باعث می شود تا اکسیژن مناسب به سلول های بدن رسیده و از کم خونی پیشگیری شود.
ثابت شده است که گوشت گوسفند برای جلوگیری از سکته ناگهانی بسیار مفید می باشد ، خیلی از افراد این مورد را نمی دانند و به آن توجه نمی کنند. این گوشت به دلیل داشتن پتاسیم بالا و سدیم کم باعث می شود تا فشار خون نیز کم شود.
گوشت گوسفند دارای کلسیم بالایی می باشد که برای بدن مفید است. کلسیم موجود در گوشت گوسفند باعث می شود تا فرآیند حفظ استخوان ها و تقویت آنها به درستی انجام شود. همچنین کلسیم موجود در این گوشت باعث می شود تا از شکستگی استخوان پیشگیری شود.
گوشت گوسفند به دلیل داشتن امگا سه و ویتامین ب دوازده باعث می شود تا از ابتلای کودکان به بیماری اوتیسم جلوگیری شود. گوشت گوسفند مستقیما بر روی سیستم عصب مرکزی کودکان تاثیر گذاشته و برای آرام کردن مغز و استرس بسیار موثر است.
علاوه برای موارد گفته شده گوشت قرمز دارای ویتامین ب دوازده می باشد که باعث می شود تا گلبول های قرمز خون به اندازه کافی در بدن ایجاد شود و همچنین از کم خونی پیشگیری می کند.
گوشت گوسفند دارای فواید زیادی برای سلامت بدن می باشد. این گوشت دارای ویتامین های گروه ب ، کولین و سلنیوم است که باعث می شود تا سلامت پوست شما حفظ شود. گوشت قرمز می تواند باعث حفظ انسجام پوست شما شود.
گوشت گوسفند دارای ویتامین ب دو می باشد. در این گوشت ریبوفلاوین به مقدار زیاد یافت می شود که برای حفظ سلامت دستگاه سیستم عصبی و سلامت چشم بسیار مفید است.
کسانی که می خواهند از سلول های بینایی خود محافظت کنند می توانند از این گوشت بهره بگیرند. ریبوفلاوین موجود در این گوشت باعث حفظ سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از وقوع زخم های دهانی و لب های ترک خورده می شود.
گوشت بره دارای فسفر زیادی می باشد، می دانیم که فسفر برای فعالیت های مغزی بسیار مفید است ، همچنین فسفر موجود در این گوشت باعث می شود تا از پوکی استخوان در بدن جلوگیری شود.
دردهای زیادی دوران قاعدگی باعث می شود که به دنبال رفع راه حل برای کاهش درد باشیم. گوشت قرمز به کاهش این درد کمک می کند. چرا که دارای آهن زیادی می باشد و باعث کنترل درد بدن می شود.
سلنیوم موجود در گوشت گوسفند دارای آنتی اکسیدان های مختلف می باشد که باعث کاهش خطر رادیکال های آزاد بدن می شود. همچنین سلنیوم باعث می شود تا بیماری های پوستی کاهش پیدا کند.
یکی از فواید گوشت گوسفند که در بالا اشاره شد پیشگیری از کم خونی می باشد ، آهن بالا در بدن باعث می شود تا از نقص مادرزادی پیشگیری شود. آهن موجود در بدن مادر به جنین منتقل می شود. همین امر باعث می شود تا رشد جنین به درستی صورت پذیرد.
خیلی از افراد معتقدند که گوشت قرمز ویتامین ندارد اما باید بگوییم که گوشت قرمز دارای ویتامین ب یک است. گوشت قرمز باعث می شود تا انرژی لازم در طول روز فراهم شود و باعث تقویت بنیه بدن می شود.
مضرات گوشت گوسفند
در صورتی که گوشت گوسفند به صورت متعادل در رژیم غذایی شما قرار بگیرد هیچ گونه ضرری ندارد ولی در صورتی که مصرف آن بیش از حد باشد می تواند باعث مشکلات و بیماری هایی مثل افزایش کلسترول ، فشار خون ، نقرس و … شود.
منبع : parsiday.com/1707-goosht-goosfand