بیف استراگانف یکی از غذاهای معروف روسیه است که در کشورمان طرفدران زیادی پیدا کرده است. این غذا هم مانند سالاد الویه که یک سالاد روسی است با ذائقه ما ایرانیان سازگار است و به همین جهت طرفدران خاص خود را پیدا کرده است. مواد اصلی این غذای خوشمزه گوشت ، خامه و قارچ هستند. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر بیف استروگانف تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه بیف استراگانف در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم بیف استروگانوف | |
گوشت | ۳۰۰ گرم |
خامه | ۲۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۳ عدد |
قارچ | ۱۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
شیر | ½ لیوان |
آرد | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
ابتدا پیازها را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن در یک تابه تفت می دهیم. پس از اینکه پیازها کمی سبک شد گوشت را به قطعات کوچک و نازک برش می زنیم و به تابه اضافه می کنیم و سپس تفت دادن را ادامه می دهیم.
پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد ۲ لیوان آب به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت با حرارت ملایم بپزد به صورتی که آب موجود در تابه کاملا تبخیر شود. پس از اینکه گوشت پخت قارچ ها را خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم.
مواد را تفت می دهیم تا قارچ ها آب بیندازند و آبشان کم کم تبخیر شود. در همین حین آرد را به همراه مقداری نمک و فلفل در شیر حل می کنیم به تابه اضافه می کنیم و مواد را کمی تفت می دهیم تا شیر شروع به حباب زدن کند سپس از روی حرارت بر می داریم.
در پایان پخت بیف استروگانف خامه را به مواد اضافه می کنیم و خوب با مواد دیگر مخلوط می کنیم. در مرحله بعد سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد و در روغن سرخ می کنیم. در پایان سیب زمینی سرخ شده را در کنار بیف استروگانف سرو می کنیم.
سالاد تبوله یکی از سالادهای معروف لبنانی است. این سالاد عربی به طور سنتی و اصلی از بلغور ، جعفری ، گوجه و خیار و برخی طعم دهنده ها تهیه می شود. در این مطلب بهترین و کامل ترین روش طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی را آماده کرده ایم. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای ۴ نفر سالاد تبوله تهیه نمایید. با دستور طرز تهیه سالاد تبوله در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم سالاد تبوله | |
بلغور | ½ لیوان |
پیازچه | ½ لیوان |
جعفری | ۱٫۵ لیوان |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
خیار | ۱ عدد |
روغن زیتون | ۳ قاشق غذاخوری |
آب جوش | ¾ لیوان |
آبلیمو | ۳ قاشق غذاخوری |
فلفل | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
ابتدا بلغور را در یک کاسه می ریزیم ، سپس ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم و با هم خوب مخلوطشان می کنیم. پس از آن آب جوش را به بلغور اضافه می کنیم و روی درب کاسه را با پلاستیک می پوشانیم.
حدود ۱۵ دقیقه کاسه را کنار می گذاریم ، سپس بلغور را با آبکشی می کنیم تا آب اضافی آن خارج شود. حالا بلغور را در ظرف سالاد خوری می ریزیم. پیازچه ، گوجه فرنگی ، خیار و جعفری را به ترتیب خرد می کنیم و به کاسه اضافه می کنیم.
در مرحله پایانی هم نمک ، فلفل سیاه ، آبلیمو و ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون باقیمانده را به ظرف سالاد اضافه می کنیم. باید مواد را خوب مخلوط کنیم تا کاملا یکدست شوند. در صورت تمایل می توانید ۱ سیر هم خرد کنید و به مواد سالاد اضافه کنید.
زیتون پرورده یکی از چاشنی های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که مانند چاشنی هایی مثل ترشی در کنار غذاهای اصلی سرو می شود. زیتون پرورده اصل متعلق به شهرهای شمال کشور مانند گیلان و رودبار است. در این آموزش کامل ترین و بهترین روش طرز تهیه زیتون پرورده را آماده کرده ایم. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید مقداری زیتون پرورده به صورت آزمایشی تهیه کنید. با دستور و طرز تهیه زیتون پرورده در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم زیتون پرورده | |
زیتون بدون هسته | ۵۰۰ گرم |
مغز گردو | ۳۰۰ گرم |
رب انار | ۲ پیمانه |
پودر نعناع | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر آویشن | ۱ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
دانه انار خشک شده | ۲ قاشق غذاخوری |
در صورتی که زیتونی که تهیه کرده اید شور یا ترش بود بهتر است آنرا حدود ۱ ساعت درون آب بخیسانید. ( اگر بیش از حد در آب بماند طعم اصلی اش را از دست می دهد ) پس از خیساندن زیتون ، آنرا آبکشی کنید و در یک ظرف مناسب بریزید.
در مرحله بعد رب انار را به همراه آبلیمو به زیتون ها اضافه می کنیم و به خوبی با زیتونها مخلوط می کنیم. گردو را دو بار چرخ می کنیم سپس به زیتون اضافه می کنیم و پس از آن نعناع خشک ، آویشن خشک ، روغن زیتون و دانه انار را اضافه می کنیم.
مواد را باید خیلی خوب مخلوط کنیم تا کاملا یکدست شوند. پس از اینکه مواد را مخلوط کردیم درون یخچال قرار می دهیم تا خنک شوند سپس به همراه غذا های اصلی سرو می کنیم. اگر بخواهیم رنگ زیتون پرورده روشن تر شود از گردوی بیشتری باید استفاد کنیم.
خورش قارچ و مرغ یکی از خورش های نوین ایرانی است. این خورش خوشمزه همانطور که از نامش پیداست از قارچ و مرغ تهیه می شود. خورش قارچ و مرغ را می توانید به غیر از برنج به همراه نان هم سرو کنید. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر خورش قارچ و مرغ تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه خورش قارچ و مرغ در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم خورش قارچ و مرغ | |
سینه مرغ | ۳ عدد |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
آبلیمو | ۱ قاشق چایخوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
ابتدا قارچ ها را پس از شستشو به صورت حلقه ای خرد می کنیم. یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و قارچ ها را با مقداری روغن تفت می دهیم. باید در حدی قارچ ها را تفت دهیم که فقط کمی نرم شوند و نیازی به سرخ کردن کامل قارچ ها نیست.
پس از اینکه قارچ ها کمی نرم شدند ، آرد را کم کم اضافه می کنیم و پس از آن مقداری نمک و فلفل اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. مخلوط قارچ را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.
در مرحله بعد سیر و پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و با مقداری روغن در یک تابه تفت می دهیم. گوشت مرغ را ( به اندازه گوشت خورش قورمه سبزی ) خرد می کنیم. پس از اینکه سیر و پیاز نرم شدند قطعات گوشت مرغ را به تابه اضافه می کنیم.
تفت دادن مواد را ادامه می دهیم تا رنگ گوشت مرغ تغییر کند. پس از اینکه رنگ گوشت مرغ تغییر کرد ۱ لیوان آب به همراه مقداری نمک و فلفل به تابه اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم تا گوشت مرغ با حرارت ملایم بپزد.
برای پختن گوشت مرغ حدود ۳۰ دقیقه زمان نیاز است. پس از اینکه آب موجود در تابه مرغ به نیمه رسید ، قارچ را به همراه زعفران دم کرده و آبلیمو به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش به طعم دار شود و جا بیفتد.
حدود ۱۰ دقیقه بعد زرده تخم مرغ را خوب هم می زنیم تا بافتش از هم جدا شود سپس به خورش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم حدود ۱۵ دقیقه دیگر خورش روی حرارت ملایم بماند.سپس خورش را در ظرف خورش خوری می کشیم.
در صورت تمایل برای خوشمزه تر شدن خورشت قارچ و مرغ می توانیم مقداری سیب زمینی هم در کنار خورش سرخ کنیم. پس از کشیدن خورش آنرا با سیب زمینی سرخ شده تزیین می کنیم و در پایان آنرا به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.
خورش اسفناج یکی از خورش های سنتی ایرانی است. خورش اسفناج یکی از خورش های مفید و خوشمزه ایرانی است که شاید کمتر در بین عموم شناخته شده باشد. مواد اصلی این خورش ، اسفناج ، گوشت خورشتی ، شیر و ادویه های مخصوص هستند. با مواد لازم ذکر شده در این آموزش آشپزی می توانید برای ۴ نفر خورش اسفناج تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه خورش اسفناج در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم خورش اسفناج | |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
اسفناج | ۴۰۰ گرم |
شیر | ½ فنجان |
تخم گشنیز | ۲ قاشق سوپخوری |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
ادویه گرم ماسالا | ۲ قاشق چایخوری |
زعفران | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
ابتدا پس از شستشوی اسفناج آنرا خرد می کنیم و در یک تابه بدون آب یا روغن روی حرارت قرار می دهیم و درب تابه را می بندیم تا اسفناج ها آب بیندازند و کمی نرم شوند. در همین حین یک قابلمه روی حرارت قرار می دهیم.
مقداری روغن در قابلمه می ریزیم و شکر را به آن اضافه می کنیم. پس از اینکه شکر را به خوبی تفت دادیم گوشت خورشتی را به اندازه گوشت خورش قیمه خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. تفت دادن را ادامه می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
در مرحله بعد تخم گشنیز را پودر می کنیم و به همراه شیر ، نمک و فلفل به قابلمه اضافه می کنیم. وقتی گوشت تقریبا پخت اسفناج را به همراه زعفران دم کرده به خورش اضافه می کنیم. سپس ۱ تا ۲ لیوان آب به خورش اضافه می کنیم.
و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد. پس از اینکه آب خورش تبخیر شد و خورش به روغن انداختن افتاد گرم ماسالا را به خورش اضافه می کنیم. پس از کشیدن خورش آن را به همراه برنج یا نان سرو می کنیم.