خورش آلو مسما یکی از خورش های مجلسی ایرانی است که در مراسم های مهم و مهمانی های خاص سرو می شود. این خورش خوشمزه را به دو صورت ( با گوشت قرمز یا با گوشت مرغ ) تهیه می کنند که تفاوت زیادی با هم ندارند و فقط گوشت مورد استفاده در آن متفاوت است. این خورش خوشمزه هم مانند سایر خورش های ایرانی به همراه برنج سرو می شود. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای ۴ نفر خورش آلو مسما تهیه نمایید. با دستور طرز تهیه خورش آلو مسما در ادامه با همدوره همراه باشید.
ما در آموزش زیر خورش را با گوشت مرغ تهیه می کنیم. اگر تمایل دارید خورش را با گوشت خورشتی تهیه کنید فقط کافیست مرغ را از مواد لازم حذف کنید و ۴۰۰ گرم گوشت خورشتی به مواد لازم اضافه کنید. مراحل پخت خورش تفاوتی ندارد.
مواد لازم خورش آلو مسما | |
سینه یا ران مرغ | ۴ تکه |
پیاز | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران | ۱ قاشق چایخوری |
قیسی | ۸ عدد |
آلو سیاه | ۸ عدد |
روغن | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
ابتدا در یک تابه بزرگ و لبه دار مقداری روغن می ریزیم و اجازه می دهیم تا روغن کاملا داغ شود سپس قطعات مرغ را در روغن سرخ می کنیم تا طلایی رنگش شوند. پس از اینکه قطعات مرغ طلایی شدند ، آنها را از روغن خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و در روغن باقیمانده سرخ می کنیم. سپس هسته های آلو سیاه را خارج می کنیم و آن را به همراه قیسی به پیاز اضافه می کنیم و به مدت ۵ دقیقه تفت می دهیم. در مرحله بعد زعفران دم کرده را به همراه زردچوبه به تابه اضافه می کنیم.
در مرحله بعدی رب گوجه فرنگی را در مقداری آب جوش حل می کنیم و مقداری نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم. سپس به تابه اضافه می کنیم و خوب با مواد مخلوطش می کنیم. حدود ۲ تا ۳ لیوان آب داخل تابه می ریزم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید.
در این مرحله مرغ های سرخ شده را به خورش اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه جا بیفتد و آبش کاملا تبخیر شود. خورش با حرارت ملایم پس از تبخیر آب شروع به روغن انداختن می کند.
خورشت آلو مسما باید تقریبا بدون آب باشد و زمان سرو به روغن افتاده باشد. به این صورت هم ظاهر خورشت شما عالی خواهد بود و هم طعمش. اگر خورشت مان بیش از حد ترش شده بود کمی شکر به آن اضافه می کنیم.
البته بعضی افراد این خورشت را به صورت شیرین می پسندند که می توانند در زمان اضافه کردن آب به خورش ، ۱ قاشق غذاخوری شکر در آب جوش حل کنند و به خورشت اضافه کنند. در پایان پس از آماده شدن خورش آن را به همراه برنج سرو می کنیم.
ارومیه خورش یکی از خورشت های سنتی ارومیه است که با نام قدیمی ارومیه هم ( اورمیه خورش ) شناخته می شود. این خورش خوشمزه از نظر ظاهری شباهت زیادی به خوراک لوبیا چیتی دارد. در آذربایجان غربی خورش ارومیه یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین غذاهای محلی محسوب می شود. این خورش را با پلو زعفرانی سرو می کنند. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای ۴ نفر ارومیه خورش تهیه نمایید. با دستور طرز تهیه ارومیه خورش در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم ارومیه خورش | |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
لوبیا چیتی | ۲ پیمانه |
بادمجان | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | ۲ عدد |
غوره | ½ پیمانه |
زعفران | ۱ قاشق چایخوری |
روغن | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
بهتر است از شب قبل لوبیا چیتی را در آب بخیسانیم و چند بار آبش را تعویض کنیم تا نفخش برطرف شود و راحت تر پخته شود. برای شروع آشپزی ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن در یک تابه جا دار تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند.
گوشت خورشتی را به اندازه گوشت قورمه سبزی خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. گوشت و پیاز را خوب تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند ، سپس لوبیا چیتی را پس از آبکشی کردن به تاب اضافه می کنیم و با مواد دیگر کمی تفت می دهیم.
در مرحله بعد ۵ لیوان آب به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم لوبیا و گوشت به آرامی بپزند. در تابه ای دیگر رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری روغن مایع به خوبی تفت می دهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی برطرف شود.
سپس زعفران دم کرده را به همراه نمک و فلفل به رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم. پس از کمی تفت دادن غوره را به تابه اضافه می کنیم و به همراه دیگر مواد کمی تفت می دهیم. در اواخر پخت خورش مخلوط رب گوجه فرنگی و غوره را به خورش اضافه می کنیم.
و اجازه می دهیم خورشت جا بیفتد و طعم بگیرد. اگر طعم ترش بودن خورش به اندازه کافی نبود کمی آبغوره به خورشت اضافه می کنیم. در همین حین سیب زمینی و بادمجان را برای تزیین خورش به صورت دلخواه خرد می کنیم.
سپس در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم. پس از اینکه خورش آماده شد آن را به وسیله بادمجان و سیب زمینی سرخ شده تزیین می کنیم. نکته آخر هم اینکه فراموش نکنید که این خورش خوشمزه به همراه برنج زعفرانی سرو می شود.
طرز تهیه برنج زعفرانی
سالاد ماکارونی یکی از غذاهایی است که هم به عنوان پیش غذا سرو می شود و هم به عنوان غذای اصلی. این غذای خوشمزه اکثر مواقع با ژامبون تهیه می شود ولی افرادی که علاقمند مصرف کردن کالباس نیستند می توانند گوشت های سفید مانند گوشت مرغ را جایگزین ژامبون کنند.
نکته دیگر در مورد سالاد ماکارونی پرطرفدار این است که این سالاد به دلیل استفاده از کالباس ، سس مایونز و ماکارونی دارای کالری بالایی است که همه افراد نمی توانند از خوردن ان لذت ببرند مخصوصا افرادی که سنی ازشان گذشته است . برای این منظور می توانید سس و کالباس را از ان حذف کنید و از آب لیمو ترش برای طعم دادن به ان استفاده کنید.
در ادامه می توانید با مشاهده دستور »»» طرز تهیه سالاد ماکارونی این سالاد خوشمزه را در منزل تهیه نمایید و در کنار عزیزانتان از خوردن ان لذت ببرید.
تشکر از سایت همدوره به خاطر اشتراک گذاری این دستور کامل که از لینک بولد شده در بالا می توانید وارد این سایت شوید . به هر صورت لینک را در پایان مقاله هم قرار می دهیم
شامی سبزی یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که شباهت زیادی به شامی کباب دارد. البته مواد این دو نوع شامی متفاوت هستند ولی از نظر ظاهری شباهت زیادی با هم دارند. نکته مهم در مورد شامی سبزیجات این است که در هر شهری با سبزیجات محلی همان شهر تهیه می شود. در این آموزش کامل ترین روش پخت شامی سبزیجات را آماده کرده ایم. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای ۴ نفر شامی سبزی تهیه نمایید. با دستور طرز تهیه شامی سبزی در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم شامی سبزی | |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
سبزی شامی | ۲ پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۱ عدد |
روغن مایع | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
ابتدا پیاز و سیب زمینی را با رنده ریز رنده می کنیم. سپس با دست سیب زمینی و پیاز رنده شده را فشار می دهیم و آبشان را می گیریم. حالا مخلوط سیب زمینی و پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط می کنیم و خوب ورز می دهیم تا یکدست شوند.
پس از آن تخم مرغ ، نمک و فلفل را به مایه شامی اضافه می کنیم. در این مرحله سبزیجات را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و به مواد دیگر اضافه می کنیم. در این شامی می توانیم از سبزیجات مورد علاقه خود استفاده کنیم ( سبزیجات اصلی این شامی شامل تره ، گشنیز و شنبلیله می شود )
مایه شامی را خوب ورز می دهیم تا مواد کاملا مخلوط و یکدست شوند. در صورتی که مایه شامی شل بود کمی آرد نخودچی یا نان خشک پودر شده به آن اضافه می کنیم و اگر مایه شامی سفت بود مقداری تخم مرغ به آن اضافه می کنیم.
در صورت تمایل مواد را در یخچال قرار می دهیم تا کمی استراحت کنند. پس از استراحت مواد ، یک تابه روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم. شامی ها را مانند کوکو سیب زمینی شکل می دهیم و یک سوراخ با انگشت در وسط شامی ایجاد می کنیم.
سپس در روغن داغ می اندازیم تا سرخ شوند. پس از اینکه یک سمت شامی سرخ شد آنرا بر می گردانیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. به همین ترتیب تمام شامی ها را سرخ می کنیم و به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.
سوپ کودک یکی از انواع غذاهای مفید برای کودکان است. این سوپ برای کودکانی که بیشتر از ۷ ماه سن دارند مناسب است. سوپ کودک از مواد مغذی تشکیل شده است که باعث تقویت کودک می شود و برای سلامتی و رشد او بسیار مفید می باشد. روش پخت این سوپ بسیار آسان است و وقت زیادی نیاز ندارد. با مواد لازم ذکر شده در این آموزش آشپزی می توانید برای ۲ وعده کودک دلبندتان سوپ تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه سوپ کودک در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم سوپ کودک | |
ران مرغ | ۱ عدد |
هویج | ۱ عدد |
برنج | ۲ قاشق سوپخوری |
نخود فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۱ عدد |
جعفری | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | به میزان لازم |
ابتدا ران مرغ را به همراه برنج و نخود فرنگی در یک قابلمه می ریزیم ، هویج را هم خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم ، سپس ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا مواد به آرامی بپزند.
وقتی مواد موجودر قابلمه نیم پز شدند ، سیب زمینی را پوست می گیریم و خرد می کنیم ، سپس به قابلمه اضافه می کنیم. پس از آن گوجه فرنگی را خرد می کنیم و به همراه جعفری ساطوری شده به قابلمه اضافه می کنیم.
در این مرحله مقدار کمی نمک به سوپ اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سوپ جا بیفتد و آماده شود. پس از اینکه تمام مواد سوپ پخته شدند گوشت مرغ را از استخوان جدا می کنیم و به همراه دیگر مواد با غذاساز به صورت پوره در می آوریم.