باقالی پلو با مرغ
باقالی پلو با مرغ یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانی است که در میان ایرانیان به عنوان یک غذای مجلسی پر طرفدار و خوشمزه شناخته می شود. این غذای خوشمزه تقریبا شبیه به زرشک پلو می باشد ، با این تفاوت که بجای زرشک پلو از باقالی پلو در کنار خورش مرغ استفاده می شود.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر باقالی پلو با مرغ تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری باقالی پلو با مرغ تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش تهیه باقالی پلو با مرغ با پورتال پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
دستور پخت
برای تهیه باقالی پلو با مرغ ابتدا در قابلمه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا کمی داغ شود.پیاز را پوست می گیریم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و پیاز را در قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک و طلایی رنگ شود
و در بشقابی پیازهای سرخ شده را می ریزیم و تکه های مرغ را در قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا تمام قسمت های مرغ طلایی و سرخ شوند. سپس سیرها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و از وسط نصف می کنیم
و با پیاز سرخ شده و نصف قاشق چایخوری زعفران دم کرده به مرغ اضافه می کنیم و کمی نمک و ۱ لیوان آب نیز به مواد می افزاییم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را کمی از حرارت ملایم کمتر می کنیم تا مرغ به مرور زمان خوب پخته شود.
برنج را پاک می کنیم و در قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب زودتر به جوش بیاید.زمانی که آب در حال جوش بود برنج را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و تا روی ان آب می گیریم
و برنج را می شوییم و ۲ الی ۳ بار کاسه را آب می کنیم و با دست برنج را زیر و رو می کنیم و آب را بیرون می ریزیم تا آب برنج کاملا شفاف شود و بعد آب برنج را بیرون می ریزیم و برنج را داخل آب در حال جوش می ریزیم و یک هم می زنیم و دیگر به برنج دست نمی زنیم تا به جوش بیاید.
زمانی که برنج به جوش آمد ۱ الی ۲ دقیقه بعد باقالی ها را اضافه می کنیم و می گذاریم تا با برنج باقالی ها نیز بجوشند.(به هیچ وجه برای پخت برنج درب قابلمه را نمی گذاریم)پس از گذشت ۵ دقیقه به برنج سر می زنیم و یک دانه از برنج را زیر دندان تست می کنیم
اگر اطراف برنج کاملا پخته بود و مغز آن کمی گیر داشت و سفت بود بهترین زمان برای آبکش کردن برنج و باقالی است.پس قابلمه برنج را بلند می کنیم و برنج و باقالی را در آبکش می ریزم و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا خشک شود و بعد کف قابلمه روغن می ریزم
و ته دیگ نان یا سیب زمینی به دلخواه در قابلمه می چینیم تا کاملا کف قابلمه پوشیده شود و مخلوط برنج و باقلا را کفگیر به کفگیر در قابلمه می کشیم به این صورت که ابتدا یک کفگیر از پلو و باقلا را می کشیم و بعد روی آن شوید می پاشیم و مجددا پلو و باقلا و بعد شوید می ریزیم
تا مخلوط پلو و باقلا تمام شود و درب قابلمه را می گذاریم و روی حرارت متوسط رو به زیاد قابلمه را می گذاریم تا به مدت ۵ دقیقه برنج بخار کند و بعد حرارت را کم می کنیم تا باقالی پلو به مرور زمان خوب دم بکشد. پس از گذشت ۱ ساعت باید کاملا باقالی پلو پخته شده باشد
پس به باقالی پلو سر می زنیم و با کفگیر باقالی پلو خوش عطر را زیر رو می کنیم تا شوید در تمام پلو مخلوط شود. کمی کره در شیر داغ کن قرار می دهیم و روی حرارت می گذاریم تا آب شود و روی باقالی پلو می ریزیم و مخلوط می کنیم
و باقالی پلو را در دیس می کشیم و باقی زعفران دم کرده را نیز با مقداری از باقالی پلو مخلوط می کنیم و برای تزئین روی باقالی پلو در دیس می ریزیم و مرغ را نیز در کنار دیس یا در ظرفی می گذاریم و این غذای لذیذ را نوش جان کنید.
منبع : parsiday.com
سیر ترشی
سیر ترشی یکی از ترشی های محبوب و پرطرفدار ایرانی است که بر خلاف دیگر ترشی ها هر چه بیشتر بماند ارزش آن بیشتر می شود. سیر ترشی محبوبیت زیادی دارد و به همین دلیل در چهار فصل سال مورد استفاده قرار می گیرد.
با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای تست مقدار کمی سیر ترشی تهیه نمایید. در صورتی که می خواهید ترشی بیشتر یا کمتری تهیه کنید کافیست که مقدار مواد لازم را ضرب یا تقسیم کنید. با دستور طرز تهیه سیر ترشی در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم سیر ترشی | |
سیر | ۵۰۰ گرم |
سرکه | به اندازه کافی |
ترخون | ۲ شاخه |
فلفل | ۴ عدد |
نمک | به اندازه کافی |
در صورتی که می خواهید سیر ترشی را به صورت یکدست و مجلسی تهیه کنید توجه داشته باشید که حتما از سیرهای درشت و یک اندازه استفاده کنید تا در پایان کار پس از آماده شدن ترشی ، سیر ترشی یکدست و زیباتری داشته باشید.
ساقه های اضافی سیرها را جدا کنید و آنها را به خوبی بشویید. پس از شستشو سیرها را بر روی یک دستمال تمیز پهن کنید تا به طور کامل خشک شوند و هیچگونه رطوبتی در سیرها نماند چون باعث کپک زدن ترشی می شود.
ابتدا یک ظرف شیشه ی انتخاب کنید سپس سیرهای خشک شده را به همراه ترخون و فلفل داخل ظرف قرار دهید. مقداری نمک روی سیرها بپاشید سپس سرکه را اضافه کنید به طوری که سرکه به طور کامل روی سیرها را بگیرد.
حالا یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید زمانی که آب به جوش آمد شیشه سیر ترشی را به صورت برعکس داخل قابلمه قرار دهید. پس از ده دقیقه آنرا خارج کنید. اینکار باعث می شود سیر ترشی مدت بیشتری سالم بماند.
پس از اینکه کار آماده کردن ترشی به پایان رسید شیشه ترشی را در جای خشک و ختک قرار دهید تا ترشی آماده مصرف شود. توجه داشته باشید که سیر ترشی خانگی اصل باید حداقل به مدت یکسال بماند تا آماده مصرف شود.
در صورتی که می خواهید سیر ترشی را مانند کارخانجات و شرکت ها به صورت فوری درست کنید باید سرکه را داخل قابلمه بریزید و سیرها را داخل قرار دهید تا نرم شوند . پس از اینکار اجازه دهید سرکه و سیرها خنک شوند سپس داخل شیشه قرار دهید.
خورش ونوشک
خورش ونوشک یکی از خورش های اصلی و سنتی شهر کرمانشاه است که مانند خورش تره به عنوان یک غذای مجلسی کردی شناخته می شود. خورش ونوشک علاوه بر طعم خوبش به دلیل وجود پشته کوهی برای سلامتی نیز مفید است.
در این آموزش کامل ترین روش طرز تهیه خورش ونوشک را آماده کرده ایم. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر خورش ونوشک تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه خورش ونوشک در ادامه با همدوره همراه باشید.
ونوشک ۲۰۰ گرم
گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
گوجه فرنگی بزرگ ۲ عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری
روغن مایع به اندازه کافی
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با مقداری روغن در یک قابلمه مناسب تفت دهید تا پیاز نرم و طلایی شود سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه کاملا یکدست شوند ادامه دهید.
در مرحله بعدی گوشت خورشتی را خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. پس از اینکه گوشت بخوبی سرخ شد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب هم سرخ شود سپس چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.
ونوشک را از قبل به مدت دو ساعت بخیسانید سپس با مقدار کمی روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود پس از اینکه گوشت نیم پز شد ونوشک را به قابلمه اضافه کنید. برای اینکه راحت تر پوست گوجه فرنگی ها را جدا کنید انها را در آب جوش بیندازید.
پس از اینکه پوست گوجه فرنگی ها را جدا کردید انها را خرد کنید و پس از اینکه ونوشک و گوشت پختند به قابلمه خورش اضافه کنید. در پایان طعم خورش را بچشید و مقداری نمک ، فلفل سیاه و آبلیمو اضافه کنید. پس از اینکه خورش جا افتاد آنرا به همراه برنج سرو کنید.
منبع : hamdore.com
متن رفاقتی
در این مطلب مجموعه ای از بهترین و جدیدترین اس ام اس ها ، جملات و متن های زیبا در مورد رفیق و رفاقت را جمع آوری می کنیم. در ادامه با بهترین اس ام اس های رفاقتی با سایت پارسی دی همراه باشید.
اس ام اس و متن رفاقتی
رفیق
می درخشی
می تابی
اما دوری
ماه بودن همین است . . .
فدای رفیقی که روز قیامت ،
زمین از سنگینی معرفتش شکایت داره . . .
گلی دارم به دور از دیدگانم
ولی مخفی میان قلب و جانم
که گهگاهی کند یادی ز خاکش
فدای آن رفیق و قلب پاکش
خاک دل را حکم کردم تا بدانی ای رفیق
در قمار با تو بودن هستی أم را میدهم
گور بابای اونایی که
وقتی خوشن میس کالشونیم
وقتی تنها میشن
رفیق فابشونیم !
یاد ما خواه بکن خواه مکن ، مختاری
لیکن ای دوست بدان کنج دلم جا داری
به سلامتی اون رفیقی که
خدا هیچی بهش نداده
به جز مرام و معرفت . . .
رفاقت
مثل سیبیل می مونه
به بعضی ها نمیاد . . .
الهی تا زمین دارد حرارت
به کام دل بماند این رفاقت
سلامتی اون رفیقـی که مجازیه
اما یه جوری برات سنگ صبوره
که هیچکدوم از رفیقای واقعیت
به گرد پاش هم نمی رسن . . .
تنفس شروع زندگیست
عشق قسمتی از زندگیست
اما دوست خوب قلب زندگیست
رفاقت بار سنگینی ست !
کسی بر دوش میگیرد
که یک دنیا وفا دارد
در رفاقت رسم ما جان دادن است
هر قدم را صد قدم پس دادن است
هرکه بر ما تب کند جان می دهیم
ناز او را هرچه باشد می خریم
حوصله ی جمع و تفریق ندارم
یه ضرب خرابتم رفیق !
منبع : parsiday.com
مریم گلی
مریم گلی یک نوع گیاه چند ساله است که ارتفاع آن به طور معمول بین ۵۰ تا ۸۰ سانتی متر است و دارای گل هایی به رنگ بنفش ، صورتی و سفید می باشد. مریم گلی از راسته لب گلی ها و در دسته بندی نعنائیان قرار می گیرد.
این گیاه در زمین های حاصل خیز که نسبتا مرطوب هستند پرورش می یابد و بهترین خاک برای پرورش آن خاک رس می باشد. این گیاه تقریبا به عنوان یک گیاه گرمسیری شناخته می شود و در برابر گرما بسیار مقاوم است.
مریم گلی گیاه پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که همگی این خواص را نمی توان به طور کامل در یک مقاله گنجاند ، به همین جهت خلاصه ای از خواص مریم گلی را برایتان جمع آوری کرده ایم. برای شناخت بیشتر مهم ترین خواص مریم گلی در ادامه با پارسی دی همراه باشید.
خواص مریم گلی
کسانی که اضطراب دارند می توانند از گیاه مریم کلی کمک بگیرند. این گیاه باعث می شود تا اختلالات روانی شما و تنش های روزمره شما کاهش پیدا کند. اضطراب این روزا در بین جوانان باعث شده است تا وسواس فکری را تجربه کنند. اگر می خواهید ذهن آرامی داشته باشید به شما توصیه می کنیم گیاه مریم گلی را مصرف کنید.
گیاه مریم گلی از گیاهان دارویی می باشد که در دندان پزشکی نیز استفاده می شود. از این گیاه برای درمان بیماری لثه و گلو و برفک دهان استفاده می شود. اگر دچار بیماری های ذکر شده هستید گیاه مریم گلی را در دستور خود قرار دهید.
اگر بدن انسان دارای آنتی اکسیدان های فراوان باشد با چین و چروک صورت مبارزه می کند. آنتی اکسیدان های بدن با رادیکال های آزاد مقابله می کند و با کنترل این رادیکال ها باعث می شود تا سلول های پوست آسیب نبیند.
مریم گلی گیاهی است که سرشار از کلسیم و ویتامین آ می باشد. کلسیم و ویتامین آ از پوست بدن انسان در مقابل رادیکال های آزاد بدن مراقبت می کند. استفاده از گیاه مریم گلی باعث می شود تا از پیری زودرس جلوگیری شود.
استفاده از چای مریم گلی برای کاهش کلسترول موثر است. تحقیقاتی که صورت گرفته است نشان می دهد که استفاده از چای مریم گلی برای کاهش میزان تری گلیسیرید و کلسترول بد خون بسیار موثر است و باعث افزایش کلسترول خوب خون می شود.
گیاه مریم گلی دارای اثرات ضد تشنجی می باشد ، این گیاه به دلیل خواصی که دارد باعث می شود تا گرفتگی مخاط مجرای هوا درمان شده و برای بیماری آسم بسیار موثر است.
مریم گلی یک گیاه عالی برای سلامت پوست می باشد. مریم گلی به عنوان یک تونر عالی باعث تنظیم تولید چربی بدن می شود. شما اگر می خواهید پوست مناسب و شفافی داشته باشید می توانید مریم گلی را در دستور کار خود قرار دهید.
دردهای دوران یائسگی انکار ناپذیر است ، کسانی که در این دوران به سر می برند می دانند که اختلالات هورمونی در این دوران زیاد می باشد. شما می توانید برای کاهش گرگرفتی بدن خود از گیاه مریم گلی استفاده کنید.
مریم گلی برای درمان التهاب های لوزه و زخم گلو موثر است. شما می توانید مقداری از برگ مریم گلی را با آب به مدت ده دقیقه بجوشانید. معجون بدست آمده را با کمی عسل ترکیب کنید و سپس میل کنید.
مریم گلی را به عنوان یک گیاه عالی برای مبارزه با عفونت های پوستی می شناسند. خواص ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی مریم گلی باعث می شود تا بتوان به راحتی بیماری های مختلف پوستی نظیر اگزما و آکنه را درمان نمود.
همانطور که می دانید بیماری دیابت این روزها فراگیر شده است. گیاه مریم گلی به دلیل خاصیت ضد هیپرگلیسمی می تواند با کاهش قند خون بدن شود. اگر بخواهیم به زبان ساده تر بیان کنیم ، این گیاه با کنترل سطح کلسترول خون می تواند در کاهش بیماری دیابت موثر باشد.
کسانی که سرفه های خلط دار می زنند می توانند برای کاهش التهاب گلوی خود از گیاه مریم گلی استفاده کنند. این گیاه باعث می شود تا تنفس شما آسان تر انجام شود و باعث از بین رفتن گلودرد و سرفه های خلطی می شود. بهتر است برای درمان این مشکل مریم گلی را به صورت مکرر مصرف کنید.
در زمان های گذشته از گیاه مریم گلی برای درمان ریزش مو استفاده می شده است چرا که این گیاه حاوی بتا – سیتواسترول می باشد که برای درمان طاسی استفاده می شود. از گیاه مریم گلی برای درمان طاسی سر مردان بیشتر استفاده می شود. اگر می خواهید ریزش موی خود را درمان کنید به شما توصیه می کنیم از مریم گلی استفاده کنید.
همانطور که تا به اینجا کار متوجه شده اید گیاه مریم کلی سرشار از آنتی اکسیدان های مختلف می باشد که با بیماری سرطان مبارزه می کند. چرا که وجود آنتی اکسیدان های زیاد در بدن با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه کرده و آن را شکست می دهد. این گیاه ادرار آور می باشد.
از گیاه مریم گلی می توان برای درمان مشکلات گوارشی استفاده نمود ، کسانی که مشکلات گوارشی دارند می دانند که این مشکل باعث می شود تا نتوانند به راحتی زندگی کنند. چای مریم گلی می تواند به عنوان یک دم کرده عالی برای درمان سو هاضمه باشد. اگر دچار بیماری سندروم روده تحریک پذیر هستید از گیاه مریم گلی کمک بگیرید.
استفاده کردن از چای مریم گلی باعث می شود تا موهای سر شما درخشان شود. شما می توانید مقداری برگ های خشک مریم گلی را درون یک فنجان آب بجوشانید تا محلول به دست آمده برای داشتن موهای براق شما موثر باشد.
استفاده از روغن مریم گلی باعث افزایش گردش خون می شود. زیاد شدن گردش خون در بدن انسان باعث می شود تا بدن سم زدایی را آغاز کند. زمانی که سموم بدن شما دفع شود سلولت بدن شما کم تر می شود.
اگر می خواهید در سنین بالا دچار بیماری فراموشی نشوید می تواند از چای مریم گلی استفاده کنید. اسانس مریم گلی باعث بهتر شدن سطح استیل کولین استراز در مغز انسان می شود. باعث می شود تا مغز شما به راحتی تمرکز کند و باعث جلوگیری از بیماری آلزایمر شود.
شما می توانید گیاه مریم گلی را با ترکیب رزماری کنید چرا که این ترکیب باعث می شود تا موهای شما محکم تر و ضخیم تر شود. مریم گلی برای پوست و مو بسیار مفید می باشد چرا که باعث گردش پوست سر می شود.
اگر می خواهید از مریم گلی استفاده کنید بهتر است از عصاره آن بهره مند شوید چرا که باعث می شود تا اگر موهای شما خشک و شکننده می باشد درمان شود.
پتاسیم و کلسیم دریافتی برای عملکرد سیستم قلبی عروقی شما موثر است. باید توجه داشته باشید که مریم گلی فاقد کلسترول می باشد. کسانی که دارای مشکلات کلسترول هستند می توانند از این گیاه بهره مند شوند.
کسانی که در طول روز زیاد عرق می کنند و تعریق بدن آن ها زیاد است می توانند از عصاره برگ خشک مریم گلی استفاده کنند چرا که باعث می شود تا حدود پنجاه درصد از این عارضه کاهش پیدا کند.
مریم گلی دارای خواصی می باشد که به عنوان شل کننده عروق محسوب می شود. برای مقابله با بیماری های قلبی و عروقی موثر است.
تحقیقاتی که محققان انجام داده اند نشان می دهد که گیاه مریم گلی دارای خواص ضدالتهابی می باشد. شما از چای مریم گلی می توانید برای التهاب های بدن خود استفاده کنید. از روغن مریم گلی نیز می توان استفاده نمود.
برای درمان التهاب های موجود در دهان و گلو می توان از بافت و روغن گیاه مریم گلی استفاده کرد. برای درمان ورم های مخاط دهان و گلو گیاه مریم گلی موثر است.
علاوه بر خواصی که تا به الان برای گیاه مریم گلی ذکر کرده ایم ، این گیاه برای درمان طبیعی افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد. آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه که شامل اپیژنین ، دیوزمتین و لوتئولین می باشد باعث می شود تا با افسردگی مبارزه کرده و باعث پیشگیری از بیماری افسردگی شود. این گیاه باعث می شود تا ذهن شما در مقابله با افکار منفی واکنش مناسبی نشان دهد.
جالب است بدانید برای تهیه لوسیون های پوست و مو از مریم گلی استفاده می شود چرا که دارای خاصیت روشن کنندگی و نرم کنندگی می باشد. برگ های مریم گلی را می توان با مقداری رزماری ترکیب نمود و سپس بر روی پوست خود قرار دهید.
کسانی که می خواهند موهای تیره داشته باشند می توانند از گیاه مریم گلی استفاده کنند. شما بعد از شستن موهای خود با شامپو می توانید مریم گلی را استفاده کنید. از دم کرده مریم گلی می توان برای موهای خاکستری نیز بهره گرفت.
مریم گلی برای بانوان نیز موثر است. کسانی که کودک دارند و به آن شیر می دهند برای اینکه شیر فراوانی داشته باشند می توانند از گیاه مریم گلی کمک بگیرند البته حتما قبل از مصرف با پزشک متخصص مشورت کنند.
مضرات مریم گلی
برخی از عوارض مریم گلی شامل ایجاد مشکلات گوارشی ، استفراغ ، خس خس پوستی ، فشار خون بالا یا پایین و واکنش های آلرژیک می باشد که می بایست حد مصرف آن را رعایت کنید. دراین میان اثرات جانبی مصرف گیاه مریم گلی ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در هضم و التهاب های پوستی شود.
خانم های که در دوره بارداری به سر می برند بهتر است از مصرف کردن مریم گلی پرهیز کنند چرا که باعث می شود تا انقباضات رحمی صورت گیرد ، انقباض رحمی باعث می شود تا ماهیچه های ادراری کوتاه شوند ، انقباضات رحمی در زنان منجر به سقط جنین می شود. پس بهتر است بدون مشورت با متخصص از مصرف مریم گلی در این دوران صرف نظر کنید.
منبع : parsiday.com